2019-06-07 167 浏览
第一次到呢个商场觅食,发现原来有好多选择,今次同朋友试左台湾美食。一听餐厅名「九份十份」就觉得好有亲切感☺️果然睇menu就见到好多熟悉既台湾菜。不过除左台湾菜,仲见到有d港式小炒类,多选择到样样都想食😂😂盐酥三兄弟分别有鸡脾菇,鱿鱼酥同鸡软骨,作为前菜真系一流,一次满足晒几个愿望忌廉磨菇芝士鸡翼入面有满满的馅,去晒骨,不过由于加左忌廉同芝士,食落有d饱😂凉拌三小碟有好多野拣,最后我地拣左青瓜,五香牛展,山葵鸡丝粉皮,个人觉得鸡丝粉皮最有惊喜,捞左wasabi, 令成个菜都好开胃😋😋醉小三试埋佢既醉鸡同醉猪手醉鸭舌,鸭舌好肥美呀,好多肉,花雕酒味几浓,适合中意花雕酒煮𩠌既朋友基隆夜市炒蚬好大碟,有获气,送饭一流👍唔觉唔觉食晒成碟珍宝三色凉粉最后点少得唔叫甜品,有好多选择,松饼凉粉芋圆都有,好台式!我地点左最劲既三色凉粉,里面除左有凉粉仲有好hit既桃胶,芋圆,雪燕多种配搭,岩晒我地呢d样样想食既朋友呀!上甜品时我地都呆一呆,因此真系好!大!份!呀整体来讲,呢间餐厅选择多,份量大,值得试试

盐酥三兄弟

忌廉磨菇芝士鸡翼

凉拌三小碟

醉小三

基隆夜市炒蚬

好大碟,有获气,送饭一流👍唔觉唔觉食晒成碟

珍宝三色凉粉

整体来讲,呢间餐厅选择多,份量大,值得试试