2020-11-16
疫情关系,去唔到我最爱既台湾旅行,真系好好好挂住当地既小食,夜市,火锅老婆知我心意,趁我地放假就带左我去<牛大人>,平伏一下我既情绪,真窝心午餐有2款选择,包括一人一窝既定量餐或者3款唔同级数既任食选择,难得一齐夹到Lunch,一定要食好d,所以叫左极上和牛吃到饱汤底都好多选择呀,加$50可以双并最后Order左红烧牛骨锅并蒜头鸡锅先试一试汤底红烧牛骨锅,好香浓既牛肉味,仲有淡淡红枣杞子既味道,好岩我口味蒜头鸡锅,清清甜甜,蒜味唔算太浓,味道几迎合大众2个都各有特色拎配菜时顺便周围参观下,坐围分得几开,坐得好舒服,而且抽风做得唔错,舖入唔会好大阵味隔版既插画亦都好靓,仲会教下你d简单台语,有些小置身台湾既感觉吧配菜,酱料,面类都好多饮品除左有一般汽水同无糖茶,仲有几款特别D既花茶,我地就试左呢2款微甜的,茶味几浓。我成餐疯狂食牛牛肉几靓,油脂分布几平均特别推介牛肉滑,非常好食,必试台湾美食又点可以少得盐苏鸡,台肠,卤肉饭盐苏鸡比市面某间连锁店差唔多反而炸甜薯同卤肉饭非常有惊喜,卤肉系任加架!!肉碎好多,唔系得D汁甜薯真系做到外脆内软,甘甜雪糕只有一款味,可可贝妮出品,质素保证,豆腐味很
午餐有2款选择,包括一人一窝既定量餐
汤底都好多选择呀,加$50可以双并
最后Order左红烧牛骨锅并蒜头鸡锅
先试一试汤底
配菜,酱料,面类都好多
我成餐疯狂食牛牛肉几靓,油脂分布几平均
特别推介牛肉滑,非常好食,必试
台湾美食又点可以少得盐苏鸡,台肠,卤肉饭
盐苏鸡比市面某间连锁店差唔多
甜薯真系做到外脆内软,甘甜
雪糕只有一款味,可可贝妮出品,质素保证,豆腐味很浓
顺带一题,而家Join会员会有Discount
P.S. 服务员都好Helpful, 收晒好勤力,又好怕我地唔够饱咁,就完果阵都问我地系唔系真系够饱,要唔要再加有种去台湾餐厅食饭,宾至如归既感觉