2021-12-08
观塘工厦一向都有好多隐世嘅小店等我哋去发掘,今日朋友介绍我去骆驼漆一间居酒屋。一入去就觉得好舒服,因为上去嘅时候,工厦的感觉唔系太好同埋好多人等lift , 但系入到餐厅有一种好舒服嘅居家感觉, 全部座位都是软绵绵梳化椅,纤维餐垫,都几日式,令你觉得有好大对比,令到入到餐厅觉得更舒服👍🏻👍🏻👍🏻🥰食物就同日式居酒屋差唔多,一品料理、串烧、锅物、烧烤、拉面但佢最特别嘅系,系用扫code用手机📱落单,仲可以俾你选择少甜,另上等,唔同option👍🏻贴心之选😋他他酱鱿鱼圈 $58大概有五到六旧,鱿鱼圈好弹牙,配上有碎蛋嘅又好多的他他酱,好好味!😋芝士明太子蛋卷$42 本身芝士同明太子已经好夹,个蛋卷亦都煎得刚刚好,唔会太干身,食落去软绵绵,好好食!😋网烧安格斯牛扒$158虽然块扒系薄扒,但系胜在够大块!呢个佢系冇得拣个熟到,但系煎得刚刚好,大概7成熟,绝对唔会老。☺️☺️🥰菠萝🍍雪葩$58呢个超级有惊喜,落单嘅时候已经可以拣另上。原个小菠萝,雪葩份量超级多,我哋两个一齐食都差啲食唔晒!佢个味道好清新,好啱食完饭做甜品!🔵蓝桔富士山 $35呢个真系一定要叫,因为打卡绝对一流!富士山造型,仲要有旧白
一入去就觉得好舒服,
食物就同日式居酒屋差唔多,
一品料理、串烧、锅物、烧烤、拉面
😋他他酱鱿鱼圈 $58
😋芝士明太子蛋卷$42
本身芝士同明太子已经好夹,
个蛋卷亦都煎得刚刚好,
唔会太干身,食落去软绵绵,好好食!
😋网烧安格斯牛扒$158
虽然块扒系薄扒,但系胜在够大块!
呢个佢系冇得拣个熟到,
但系煎得刚刚好,大概7成熟,
绝对唔会老。
☺️☺️🥰菠萝🍍雪葩$58
呢个超级有惊喜,
落单嘅时候已经可以拣另上。
原个小菠萝,雪葩份量超级多,
我哋两个一齐食都差啲食唔晒!
佢个味道好清新,好啱食完饭做甜品!
🔵蓝桔富士山 $35
呢个真系一定要叫,因为打卡绝对一流!富士山造型,仲要有旧白色雪糕喺上面好似富士山上面嘅雪甘🥰
重点入面有块著灯嘅冰块🧊 会令到个杯闪闪发光,好饮又好睇~
榛子鲜奶朱古力$36
呢度真系坐得好舒服,
而且唔系街铺,反而有一种宁静嘅感觉,好啱放工之后同同事朋友嚟呢度食嘢吹水👍🏻👍🏻👍🏻