2018-12-17 84 浏览
😂最近幸福堂的新闻好多, 但话晒都叫做过江龙, 又甘多人赞好, 甘岩去经过, 竟然见唔太多人排队轮候, 就梗系要买来试下系咪真系甘正啦~😌等左5-10分钟左右就有了~🔹点左招牌的「黑糖珍珠鲜奶」($30)见到店员系现场即炒黑糖,可以满足到视觉上的享受!😍但所讲的现炒黑糖, 都系将预先整好的黑糖珍珠落获再翻炒炒热一下, 炒好的黑糖珍珠就被倒进杯底, 再系杯边浇上黑糖浆, 再注入鲜奶, 所以会见到云石纹理的美感☺️一入口有浓郁的黑糖甜味, 隐约仲有一阵焦糖香味, 可能因为系镬里面炒过的缘故~😅不过我地就略嫌奶味同甜味过重, 个人觉得有d过甜,但讲到珍珠的口感就几烟韧😋对于钟情黑糖同鲜奶的朋友就岩晒, 如果好似我地甘怕太甜的就可能要谂谂🤔幸福堂仲好多其他口味饮品任君选择~还未找到我们的黑糖珍奶小幸运, 我们会继续努力寻找榜首🙆🏻‍♂️🙆🏻‍♀️🔴Follow Instagram: Foodmarker.hk
等左5-10分钟左右就有了~

🔹点左招牌的「黑糖珍珠鲜奶」($30)
黑糖珍珠鲜奶

见到店员系现场即炒黑糖,可以满足到视觉上的享受!😍

幸福堂仲好多其他口味饮品任君选择~

2018-11-23