2016-08-20
端午节既时候有幸试到佢既南部粽,超好吃的说所以今日决定黎试一试佢其他菜式今日两点半黎到谂住会少啲人喇,点知一去到见到有成十几人排紧队😱 唯有买外卖去公园食喇,有得食好野,就算要我坐地下食我都得架XD外卖等左十几分就有喇,跟住就去左前面既佐治五世公园坐低开餐皮蛋豆腐系冻既,梗系食左先喇的的式式细细杯三十五蚊其实都唔平佢既皮蛋豆腐同出面大部分店铺既唔一样,佢系将皮蛋同豆腐一齐打烂加入调味料蒸熟再雪冻,每一啖都食到皮蛋既蛋香,又唔会怕好大阵豆味,如果个面再加少少肉松唔知夹唔夹呢因为系外卖既关系盐酥鸡系唔热架喇,鸡肉食落去都仲系嫩嫩的,咬落去好juicy,仲有一样野好就系佢既味粉好均匀,唔会觉得一旧好咸一旧冇味鸡肉饭原来系鸡丝黎既,呢个饭个汁甜甜地,唔知系咪南部既口味呢鸡丝唔会好鞋口亦唔会痴牙,佢咁样方便我坐系公园食唔洗怕食既时候会跌左旧鸡XP今日最想试既鲁肉饭呀一打开个盒见到啲肥美既鲁肉就即刻流晒口水,仲闻到个阵台湾既鲁肉饭香气,我就知道一定唔会有错!果然食落口就系台湾既味道,猪油既油香加上个鲁肉汁,渗透每一粒饭,将饭同鲁肉一羹一次过放入口,我觉得好幸福呀,忍唔住一啖一啖咁食,呢个鲁肉饭既汁
所以今日决定黎试一试佢其他菜式
今日两点半黎到谂住会少啲人喇,点知一去到见到有成十几人排紧队😱 唯有买外卖去公园食喇,有得食好野,就算要我坐地下食我都得架XD 外卖等左十几分就有喇,跟住就去左前面既佐治五世公园坐低开餐
的的式式细细杯三十五蚊其实都唔平
果然食落口就系台湾既味道,猪油既油香加上个鲁肉汁,渗透每一粒饭,将饭同鲁肉一羹一次过放入口,我觉得好幸福呀,忍唔住一啖一啖咁食,呢个鲁肉饭既汁唔系甜既,所以如果唔钟意食甜甜地既饭既绝对一定要食呢个鲁肉饭!
其实仲叫左两杯珍珠奶茶,不过唔记得影,佢既珍珠奶茶可以拣味道同埋要几多冰,就算你叫外卖都可以系外卖纸上面写,张单下面有教你甜度个行写5就系半糖0就系走糖,我地叫左半糖,会呢到既半糖真系有做到少甜,所以值得一赞
店员亦都好值得一提,睇得出佢地每一位都好用心去做工,个个都笑面迎人,亦非常有礼,真系好钟意咁元気既人呀
希望阿元继续煮好菜俾大家食,阿元加油