2022-05-29
澳葡牛奶餐室地址: 深水埗汝州街278号地舖电话: 35681230★*"`'*-.,_,.-*'`"*-.,_☆,.-*`'`*-.,_,.-*`'`*★-.,_,.-*`疫情前每年都会去至少一次澳门🇲🇴饮饮食食。必食马介休、葡挞、猪扒包、双皮奶。每次都饱到爆炸先舍得返香港。呢日同朋友讲开好耐无食,佢介绍我深水埗呢间餐厅话可以帮我揾番澳门原味道。餐厅光猛企理,价钱超实惠。我地嗌好多嘢食都唔肉痛。💫巨人猪扒包配薯条($42)煎猪扒够juicy,真·巨人极大块,生菜同蕃茄都好fresh,薯条食得出新鲜即炸。面包松软唔会干争争。💫吉列大虾蛋盖饭配照烧汁($62)好大份量一啲都唔孤寒,吉列虾有成四只咁多!炸到脆卜卜。蛋好滑整整盖在饭面上,配有大量照烧汁,食到最后一啖都有汁捞饭!💫炸马介休球($33)马介休球外脆内软,表面酥炸脆口,入口咸咸香香,口感好似偏淋嘅薯蓉咁,完全系澳门食开果只味。💫金沙鸡翼($26)沾满咸蛋黄嘅炸鸡翼,好邪恶。入口好香咸蛋黄味,鸡翼肉汁丰富质地嫩滑。💫杏汁炖奶及双皮奶(分别$28及$26 )去澳门临走一定系炖奶作结,呢度嘅双皮奶奶味香浓,质感细滑。甜度刚好唔算好甜。叫
地址: 深水埗汝州街278号地舖
电话: 35681230
餐厅光猛企理,价钱超实惠。我地嗌好多嘢食都唔肉痛。
💫巨人猪扒包配薯条($42)
巨人猪扒包配薯条
💫吉列大虾蛋盖饭配照烧汁($62)
吉列大虾蛋盖饭配照烧汁
💫炸马介休球($33)
炸马介休球
💫金沙鸡翼($26)
金沙鸡翼
💫杏汁炖奶及双皮奶(分别$28及$26 )
去澳门临走一定系炖奶作结,呢度嘅双皮奶奶味香浓,质感细滑。甜度刚好唔算好甜。叫热嘅味道会再突出啲。
💫蝶豆花鲜奶(特饮跟餐+$12)& 宇治金时鲜奶(特饮跟餐+$12)
蝶豆花颜色抢眼,紫蓝色好📸️able!宇治金时红豆粒粒饱满,抹茶够香。两杯奶味都够浓!大大杯加$12都觉得好抵饮。