2022-10-06
同老细庆祝佢退休,所以要拣间好少少的餐厅,所以就拣左科学园这间米芝莲餐厅。以食物质素来说,佢好味但又吾算好贵。不过系交通吾太方便,因为要老细车出车入🤣🤣装修普普通通吾太特别我地最仲意佢个面包,烘暖左好松软,配鳀鱼酱好好食,经理好好,俾我一碟面包我地😁😁好多餐厅都要另外俾$的。生蚝几鲜甜蘑菇汤好蘑菇食到一粒粒,而且冇落太多cream。青口正常0k。田螺吾un 算juicy水牛芝士个sauce几好食。我本身吾好羊,所以只食一口,羊架有膻味,但吾un,同事们话好好食。个意大利饭我仲意食,因为岩香港人口味,中间吾系生,但又食到粒粒分别,鸭胸就有d un,一般般。大虾就一般,但带子煎得几好,意粉似手工制吾似一般的质地,多茄我好仲意。吾知系米d野的太多,食炉鱼我就冇乜特别感觉,但佢外皮脆香口,佢d配菜同薯蓉我都几仲意,会配合主菜吾同调味,我食左好多😂甜品朱古力咖啡千层饼原来吾系千层蛋糕个质地,但都好食,好似加左Bailey。最后个咖啡几香, 吾苦吾酸, 但就薄左少少。总结来说,法国餐来讲性价比算高。老板吾想我地破费,佢话知道吾系好贵都安乐少少😂佢都赞依度好味,话迟d同屋企人黎食🤣🤣
装修普普通通吾太特别
生蚝几鲜甜
蘑菇汤好蘑菇食到一粒粒,而且冇落太多cream。
青口正常0k。
田螺吾un 算juicy
水牛芝士个sauce几好食。