2017-08-04 335 浏览
今日一行三人经朋友介绍下黎到大角咀试下一间小店,由于平日放工时间,所以人流唔算多,正因为咁所以唔使等就有位。一入到店里,面积真系唔大,一眼睇晒就只有16个位,果真系一间名乎其实既小店。坐低睇下Menu,发觉野食选择唔算多,但系都可以满足我地3个唔同口味既人既需要。最后,我地叫左一个汉堡包、一个意大利饭、一份猪肋骨,三样野都系跟餐,所以有沙律、薯条仲有野饮,另外亦都再叫左4只鸡翼。首先黎既系薯条,本身谂住呢D跟餐既配菜多数都系同个主食摆埋一齐送埋黎,但系点知佢一黎到佢既卖相已经好吸引,佢一个器皿已经可以装到薯条同埋两款酱,真系好方便! 一放到我已经引唔住即刻拎一条黎试下,真系好新鲜,薯条系内脆外软,而佢比既两款酱,除左茄酱之外,另一款就好似沙酱咁,同薯条又估唔到咁夹㖞!之后再黎就系沙律,细细杯咁但系份量并无想像中咁细,配埋佢比既醋,真系好好味,好醒胃!之后鸡翼亦都送上,佢既卖相正正常常,无咩特别花巧,但一食之下估唔到好入味,烤得恰到好处,食完一只已经引唔住想再食多一只。最后终于到主食啦,先讲汉堡包,卖相无咩特别,同出面食既都系好接近。一咬之下发觉面包较正常硬,谂住唔系整衰左麻,再问一问原

跟餐薯条配两款酱

跟餐沙律

烤鸡翼

最后终于到主食啦,先讲汉堡包,卖相无咩特别,同出面食既都系好接近。一咬之下发觉面包较正常硬,谂住唔系整衰左麻,再问一问原来个面包系麦包黎,所以会较正常面包硬,但系相对就会健康D,咁样都几好可以减低一下我既罪疚感。继续食落去,最主要既牛肉质感嫩滑,又有肉汁,加上佢中间有芝士不断流出,真系好Juicy好正。之后睇番原来佢个牛肉系连埋燕麦一齐打,咁样又再健康D,真系越食越少罪疚感,哈哈!
流心燕麦汉堡

到个意大利饭,送到上黎感觉好细碟,对于一个大男孩一睇就觉得唔会食得饱。不过唔紧要,始于都系味道行先,先试D饭,好味! 好岩自己,因为平时D意大利饭成日都整得好硬,但呢度就相对软绵D,较易入口,而配上茄汁亦非常配。而主角大啡菇绝对系喜出望外之选,放入口竟然有种溶化既感觉,真系好鬼正,下次黎一定要encore。
意大利饭配芝士半熟蛋焗大啡菇

其实食到呢度都已经开始有D饱,最后黎埋个猪肋骨,真系有D顶唔住,不过都尽力食左几条骨。呢款猪肋骨配以香橙黎烤,有别于平时食既味道,充满新鲜感,但系可能就会唔系好食得惯,但系份量就十足,绝对系一个正常男人都食饱有余!
香橙烤猪肋骨

另外,饮品叫左一杯冰果菜,原来佢将几款生果放埋一齐然后将佢地制成冰,然后放入杯茶度,慢慢等D冰溶生果味就会涌出黎,饮落都几Fresh,算系又靓又好饮!
跟餐新鲜杂果冰果茶
流心燕麦汉堡
意大利饭配芝士半熟蛋焗大啡菇
香橙烤猪肋骨
跟餐新鲜杂果冰果茶
  • 大啡菇意大利饭,鸡翼