寻找那些年嘅足迹 《小时光》上个礼拜朋友带路去观塘夹公仔,原来依家已经进化到连iPhone,note9 都有得夹!最后就梗系系咩都夹唔到啦!但朋友之后带我去食嘅呢间餐厅,就认真唔错!餐厅喺一楝旧式嘅工业大厦嘅一楼,如果唔系朋友带路,其实都几难揾!虽然位置唔算就脚,但一入到去见到餐厅已经八成爆,就已经知道有信心保证!餐厅老板我估计系台湾人,装修同摆设方面好有心机,好有80,90年代嘅味道。座位摆成好似班房一样,枱櫈都系我哋小学用𠮶一种,真系好有《那些年》嘅感觉!餐厅除咗装修有特色同多打卡点之外,食物味道都好有水准!我哋叫咗一个台式卤肉便当,蕃茄牛肉面同煎蛋饼,全部都好好食,真系好似去咗台湾咁。特别系台式卤肉便当,$58 已经有前菜,大大碗嘅卤肉饭,同一个杂锦拼盘!非常经济抵食。另外全晚最特别嘅,我认为系黑糖奶茶,佢同出面坊间卖紧𠮶啲完全唔一样,佢奶茶系会另外摆起一只量杯度,而细杯就会装住啫喱状嘅黑糖同埋冰粒,俾你可以慢慢咁加落去。初头以为普通啫喱粒,味道唔会好出, 点知原来黑糖味劲香浓!诚意推介!!小时光呢间餐厅真系比我地呢班80后可以喺度勾返起唔少回忆,重点系嘢食好味之余,价钱又够亲民
寻找那些年嘅足迹 《小时光》

小时光呢间餐厅真系比我地呢班80后可以喺度勾返起唔少回忆,重点系嘢食好味之余,价钱又够亲民,一定会推荐比其他朋友过嚟试吓!