2019-08-01 315 浏览
我 的 鱼 面 之 梦 🐟自从中学食过一次鱼面就爱上😍 咁多年嚟都一直追寻我既鱼面旅程😌 果然皇天不负有心人,终于俾我揾到一间高水准既鱼面店😭-🐟 餐厅主打既鱼面同鱼乌冬,制作用心有质素,用上门鳝及红衫鱼鱼浆精制而成。鱼面含50%鱼肉,口感较软腍有质感,而鱼乌冬含70%鱼肉,则较为爽口弹牙。今次我就试左鱼乌冬先,下次再试埋鱼面😋 浓鱼汤汤底系经9小时以上匠心熬制,当中包括有女士最喜欢既花胶蓉,够哂养颜滋补💕 汤底不算浓味,加入配上既自家制辣椒酱,味道好夹令汤底味道更突出👍-☆ 西班牙烟熏黑毛猪浓鱼汤鱼乌冬 HKD$85黑毛猪经过烟熏口感会较为有嚼劲,味道咸香,配乌冬食果然系一个不错既全新配搭!而鱼乌冬非常弹牙有质感,加上挂汤能力颇高,令人一食便爱上🤩😍😍-☆ 牛之恋浓鱼汤鱼乌冬 HKD$75牛魔王既你一定会喜欢😋 牛丸已经有三款咁多,包括牛筋丸、粗牛肉丸及幼牛肉丸🐮🐮 仲有多片安格斯牛肉,包保可以满足到你对牛牛既欲望💕 牛丸弹牙兼爆汁,十分出色👍-☆ 小食拼盘 HKD$98拼盘一大盘非常丰富,分别有炸鸡翼、蕃薯条、薯条及Twins鱼之春卷。特别一赞嘅系Twins鱼之春卷👍 炸得十
我 的 鱼 面 之 梦 🐟

☆ 西班牙烟熏黑毛猪浓鱼汤鱼乌冬 HKD$85
西班牙烟熏黑毛猪浓鱼汤鱼乌冬

☆ 牛之恋浓鱼汤鱼乌冬 HKD$75
牛之恋浓鱼汤鱼乌冬

☆ 小食拼盘 HKD$98
小食拼盘

拼盘一大盘非常丰富,分别有炸鸡翼、蕃薯条、薯条及Twins鱼之春卷。特别一赞嘅系Twins鱼之春卷👍 炸得十分香口松脆不在讲,仲要食得出啖啖浓郁鱼肉香味🐟 得4条真系唔系几够喉!另外蕃薯条亦不错,系用橙色蕃薯炸成,颇为香甜有口感。
鱼 乌 冬 非 常 出 色 , 必 定 会 再 访 👍👍👍👍
渔人乐脆

2019-07-27