餐厅: 富山麵家
资讯:

2022-06-05 86 浏览
富山面家之前同Melody Crossover,门面靓到不得了,可惜而家铺面已经风光不再。虽然打唔到卡,但贵为日本东京拉面show五年冠军,仍然系咁值得嚟食佢嘅拉面。餐厅入面嘅装潢绝对能够媲美日本嘅拉面店。好彩入面仍然揾到Melody嘅踪影,总算有点安慰。最近食乜都要加少少辣,所以就拣咗激辛味噌拉面。小辣嘅汤底已经有明显嘅辣度,配合埋弹牙嘅拉面真系够晒爽。我就最钟意佢嘅流心蛋,用嘅鸡蛋都充满浓浓嘅蛋香。北海道牛奶拉面嘅汤底简直一百分,味道有啲似卡邦尼意粉,真系有满满嘅奶香,拉面上仲加有粟米粒,同个汤底简直相映成趣。食到一半先发现,原来佢嘅紫菜系印有富山面家同Melody个靓样😍😍。另外仲拣咗啲小食,肉汁满满饺子果然带有肉汁,馅料亦充满鲜味。富山鸡翼味道咸中带甜,非常特别,配合埋鸡翼上炒香过嘅芝麻,令鸡翼更加香口。呢度有我最钟意嘅日本巨峰碳酸饮料,配埋拉面特别有日本风味。店员仲特别推介呢个冻鲜泡蜂蜜绿茶,绿茶味特别清香,蜂蜜味亦非常清甜。唔好忘记要清晒所有汤同食物,原来碗底系充满惊喜㗎!
餐厅入面嘅装潢绝对能够媲美日本嘅拉面店。
好彩入面仍然揾到Melody嘅踪影,总算有点安慰。
激辛味噌拉面
我就最钟意佢嘅流心蛋,用嘅鸡蛋都充满浓浓嘅蛋香。
北海道牛奶拉面
肉汁满满饺子
富山鸡翼
呢度有我最钟意嘅日本巨峰碳酸饮料,配埋拉面特别有日本风味。
日本巨峰碳酸饮料
冻鲜泡蜂蜜绿茶
唔好忘记要清晒所有汤同食物,原来碗底系充满惊喜㗎!
北海道牛奶拉面
肉汁满满饺子