2020-10-13
星期日天朗气清,咁大个人都无乜点去过西环,即日plan去西营盘站落去周记食西多士虾多士点心,之后去落货码头,再去泳棚加上魔星岭,去到周记等位,入到去个老板叫我出面等,之后先比飞我,我老婆见前几个舖有都几多人排队,就过左去睇下,之后远距离示意我过去,我行到过去见到上海面,一开始,我是拒绝的,因为我对上海面个种淰口又似粉既我真系唔识欣赏,而猪扒整唔好系会鞋,不过老婆永远是对的,只有毫无保留认同才能够减少危机既发生,到入到去,系干净既(因排队个阵只见收银位同出面以为系几十年无装修个种残旧),问店员咩系紫菜卷之后,决定左叫一碗排骨云吞面加菜,一碗排过紫菜卷面,一个炸云吞,全民感谢日送饮品,叫左冻奶茶同柠茶,野食黎到,一食淡面,哗,几好食,无个种淰口又唔知点既感觉,再饮淡汤,够味,配菜因为系炸野会分上够细心,到猪扒,咬个阵外脆内淋,肉质唔鞋,哗,未试其他,呢两样已经最少比60分,汤云吞,炸云吞正常食,因为我食过好好食既云吞所以呢间只可以叫正常好食,都有汁既,奶茶正常,到紫菜卷,um..... 如果想练牙力可以叫,因为就咁食都几肕,我决定比晒我剩余既排骨比我老婆食,我就自己啃晒紫菜卷,最后几旧放落
因为我食过好好食既云吞所以呢间只可以叫正常好食,都有汁既,奶茶正常,到紫菜卷,um..... 如果想练牙力可以叫,因为就咁食都几肕,我决定比晒我剩余既排骨比我老婆食,我就自己啃晒紫菜卷,最后几旧放落汤会令其更易入口,埋单好似105,香港地仲要香港区算好平,当然如果收返野饮钱就可能12×,不过都ok啦人地要交租,呢间野令我对上海面改观,仲有就系,店员个个都好有礼貌好好,呢间店系我自己平分表入面我会比80分.