2018-06-29
同朋友贪平,用六折app价钱食咗一餐每人$147嘅晚餐。一份$298嘅牛扒,一份$128嘅Parma rocket沙律,一份$198嘅白酒blue mussel。沙律份量得小,白色薄薄嘅火腿,淡得嚟系冇平时Parma 咸香嘅味道,虽然份量少,加咗醋都尚算可以。个青口嚟到嘅时候空气弥漫着一股烧㶶豉油味,一食落口完全系中式豉油味仲要系超咸,莫期望有白酒。再食多一粒感觉依然系咸咸咸,所以只好退货,真系食唔到。最后嘅牛扒主角出场,睇个样系冇问题,啲薯条都尚算内软外脆,点不知试第一啖牛就出事,本来呢间餐厅只值5分,现在即刻打到落0分。呢种肉味好难形容,我个朋友可能鼻塞食唔出,但系本人对肉嘅质素都算有要求,佢唔系用梳打粉拿到软林林𠮶一种,佢系有一种反覆多次雪藏同解冻嘅雪味,再加类似喺室温放左好耐开始进行腐烂嘅味道。冇他,折头换走咗质素,我无语。
冇他,折头换走咗质素,我无语。