2019-07-14
首先要讲讲环境,呢到都称得上超正,气氛,灯光,都好有情调,再加上有个窗口位望码头,最最开心系乜呀?系原本冇,但有人埋单,啱啱櫈都未坐暖,个侍应妹妹见未有客,主动帮我换。有乜办法唔俾五星星先?如果有空姐帮我 upgrade 去商务,我俾十星星添呀⋯⋯😍上菜速度快,4𩠌1汤,话咁快到齐。要讲下啲菜式啦⋯⋯最欣赏就系虾酱辣椒炒通菜啦⋯⋯本身我钟意通菜,但佢炒得好适中。微辣,虾酱既配合,吊出通菜「林」既一面得黎又唔会水汪汪。青咖哩焗蟹盖其实同去婚宴,有某啲会有一味焗螺咁上下。高贵得黎唔失体面。虾饼松化弹牙,有虾味,冇渣。有啲虾饼唔知系唔系想俾人觉得佢系真材实料,就加埋虾壳,真系好心唔好玩食客啦⋯⋯有渣食落系唔畅快架,但呢到食得好畅快。青咖哩鸡炒饭呢到既青咖哩唔甜既,我食开甜果啲。但咖哩香味系有既。所以我会将重点放系个炒饭到,佢加咗露笋粒落去。我好钟意呢种口感,有得𡁻,好似有啲肉既弹牙既感觉,但露笋感觉健康啲。冬荫公汤辣得黎唔酸,有少少咸,系我饮过,最似泰国口味既冬荫公啦⋯⋯因为香港人乜都甜既咩食物香港化都甜咗架,但呢款汤系正宗
上菜速度快,4𩠌1汤,话咁快到齐。
要讲下啲菜式啦⋯⋯
最欣赏就系虾酱辣椒炒通菜啦⋯⋯
炒通菜
青咖哩焗蟹盖
其实同去婚宴,有某啲会有一味焗螺咁上下。高贵得黎唔失体面。
青咖哩焗蟹壳
虾饼