2020-11-05 1121 浏览
见唔太多人排队就决定食佢米芝莲推介拉面餐盘摆放尚算细心,有口罩纸袋提供,赞👍🏻如果以米芝莲做指标,侍应服务同食物水准就真系相当一般先讲侍应服务1)个人认为同事喺铺头内倾计系正常嘅,不过如果好大声咁倾,近乎系嗌出黎咁倾呢,未免太大声,由收银位嗌过去厨房门前,难免影响铺内食客2)我可接受员工工作时讲电话,但可酌量讲电话时细声少少,唔洗成间铺都听到你讲粗口,食客唔需要知道你同朋友讲话边个岸久嘅....... 侍应其实系代表紧店舖嘅质量之一,态度、礼貌等等好直接会影响食客对店舖嘅印象同观感,唔好讲话系唔系米芝莲、系咪著重礼貌嘅日本人、系唔系高级食肆等前题,咁样唔只系唔尊重你嘅工作,亦系唔尊重自己。争气啲啦,唔好俾班废老睇死!跟住讲返食物落单时讲咗要走大葱,伙记们结果挂住倾计,无视咗......一个唔食生葱嘅人,如果系自己唔记得话要走,只可以怪自己唔记得,而如果有话要走葱但冇走,其实系会好唔happy😕盐味拉面 配叉烧、玉子(标准) - 荞麦面有麦香,面质亦不错,煮面时间控制刚刚好,冇太淋叉烧系偏瘦果种,唔鞋唔柴,好食!汤底清清地带盐味,但同生洋葱超唔夹!!生辣味太抢原有汤味将所有配料混合再饮汤
见唔太多人排队就决定食佢
米芝莲推介拉面

餐盘摆放尚算细心,有口罩纸袋提供,赞👍🏻
如果以米芝莲做指标,侍应服务同食物水准就真系相当一般

先讲侍应服务

争气啲啦,唔好俾班废老睇死!

跟住讲返食物
落单时讲咗要走大葱,伙记们结果挂住倾计,无视咗......

盐味拉面 配叉烧、玉子(标准) -
荞麦面有麦香,面质亦不错,煮面时间控制刚刚好,冇太淋
叉烧系偏瘦果种,唔鞋唔柴,好食!
汤底清清地带盐味,但同生洋葱超唔夹!!生辣味太抢原有汤味
将所有配料混合再饮汤,明明我唔系叫黑松露,但应该落错左松露酱俾我(当我赚咗?试多样野)松露酱抢晒盐汤味,混合后基本上得返松露味

溏心蛋实在太太太失望喇☹️熟嘅喂?!

炸鸡
正常发挥,外层炸粉够薄,外层炸得好,加青柠汁解油腻

标准嘅份量偏少,普通女仔食仅仅够
男嘅唔洗考虑,直接叫大份啦

建议:用coupon嘅可以一试,正价就要再考虑考虑,因为「米芝莲」个名吹捧过大,同场有其他拉面可选择