食惯快餐店嘅朋友,都应该知道快餐店咩所有食物系咩嘢嘅货色,由于今日公事繁忙,所有冇办法抽空出外食饭,只可以打电话叫外卖,咁我就唯有叫快餐店嘅外卖,叫咗一个黑椒牛扒饭+冻饮,total:$40元,好老实讲,个人觉得如果黑椒汁系食唔到黑椒本身嘅辛辣味,其实就真系好唔合格,不过点都好过其他嘅快餐店,将黑椒碎洒落D茄汁里面就当系黑椒汁,真系太过儿嬉,所以呢度嘅出品都唔算系太差,但就冇咩味道可言,牛扒用食粉腌得有D过咗火位,咬落虽然肉质系淋,但就食到一阵好苦嘅食粉𠮶种味,而且牛扒系雪藏嘢,肉味肯定欠奉,饭粒就可以,杯冻奶茶够冻,甜度、奶味同茶味都过得去,所以叫亲快餐店嘅外卖,其实都只系因为贪方便,三十几四十元一个饭餐,已经算系咁,不能太过苛求
2019-12-31