2018-05-28 472 浏览
女友今晚凌晨去坐飞机,送佢返屋企前要食个快晚餐,就拣左楼下既八方云集。本来想食面线,谂起个汤好重味精,惊出发前唔舒服,都系食清淡d,要个水饺汤面餐,再加个锅贴餐。估唔到个面汤唔太多味精,食晒成个都无口渴,上海面同水饺都有同个汤一齐煮过,索左好多清甜既汤汁。水饺咬开仲会少少爆汁,个餐仲有5个水饺分开上,入面无面汤,味道差一d。个面系中等粗幼既上海面,有好浓既米香,烟纫爽口,无煮得太淋。因为之前对八方既牛肉面同大肠面线印象麻麻,呢个水饺面令我另眼相看。韮菜锅贴就同之前一样好味。珍珠奶茶过得去啦,珍珠唔大唔烟纫,奶味茶味偏淡,好彩冰落得唔多,又真系有少甜。酸梅汤就甜到漏,仲无得少甜,下次唔叫啦。

2018-05-27
  • 招牌水饺汤面