Happy Friday同朋友聚吓真系好开心😆约咗去湾仔食西班牙菜🇪🇸真系超挂住一个月之前嘅西班牙之旅😮‍💨依度好多正宗菜式拣呀,解一解我嘅思念西班牙之情🥹同朋友拣咗一个二人套餐Set dinner($468),另外再点咗烤乳猪同甜品,仲有Sangria,够晒饱😆西班牙烤乳猪 $448————————————做依个菜式花好多功夫时间,烤乳猪皮超级薄脆,肉又嫩又够juicy,脂肪被烤成半融化状态,入口即化,甘香无比😋伴碟嘅菠萝亦劲出色🍍每一粒都烤上焦糖面,咬落去爆汁劲juicy又甜,解腻一流🫶🏾Starter————————————Starter都有成三款,超抵食!首先有cold cut,有牛肉同埋肉肠,衬埋个芝士,个人认为店舖嘅cold cut食材拣得唔错,比较贴近香港人嘅口味,成碟嘢都唔会太咸,送酒都好正。之后有西班牙风番茄沙律🍅冻盘非常Fresh,蕃茄爆汁,加埋冻汤,有风味。至于是日餐汤系洋葱汤,洋葱煮得好腍🧅入晒味。煎焗鳕鱼柳————————————Mains拣咗鳕鱼,又好食又高营养,丰富蛋白质,两大件够厚肉,外皮煎得几香,肉质仲系滑又juicy,都几抵食!西班牙海鲜饭—————

西班牙烤乳猪 $448

煎焗鳕鱼柳
煎焗鳕鱼柳

西班牙海鲜饭
西班牙海鲜饭

Paella系西班牙标志性嘅美食,用镬仔上嘅炖饭够晒香口🍳粒粒饭都好焦香。

西班牙油条
西班牙油条

至于甜品就系Churros,炸得外层香口松化,砂糖面虽然邪恶,但食落口感劲正😋另外叫咗个心太软,舖头仲送咗雪糕比我哋食🫶🏾

Red Sangria (Jug) $278
Red Sangria

食西班牙菜一定要衬返Sangria🍷红酒加水果超易入口,一路饮酒一路倾偈真系好开心呀!
2024-05-03
  • 西班牙油条