2021-11-15
希望大家可以睇晒🙏🏻第一次写咁详尽嘅负评👎🏻本身九龙人,星期六咁啱过咗海去太古城商场行街就谂住喺𠮶度食埋linner😋行到咁上下,经过一间外观都几靓嘅餐厅,醒起之前有KOL介绍过呢间系食韩国菜话几好味,又见佢weekend竟然无咩人,所以就谂住试吓啦🧐我同朋友企咗喺门口谂住等位都一段时间,但系完全无人理我哋,唔知入面啲员工做乜🤷🏻♀️眼见on stage嘅员工其实都算多,本身谂可能间餐厅嘅service要求好高所以就请多啲人🤨如果餐厅入面好忙都算啦,但系𠮶日嘅员工一系就几条友冲去一齐执一张2人枱,其他就企喺度倾计(食完先知原来佢哋根本唔需要serve客人,唯一嘅工作就只系执枱同带位都可以扮睇我哋唔到)🤷🏻♀️咁等咗一阵见无人理就谂系咪要自己行入去揾位啦,点知想行入去嘅时候,个cashier喝住我哋叫我哋出返去排队(利申出面系无人等紧)🥴我哋心谂头先都企咗喺门口咁耐无人理我哋先自己行入去,洗唔洗咁无礼貌喝人🤯重点系被佢喝完之后,我哋都乖乖哋出返去排队,但结果都系要等多10分钟先终于有人问我哋几位☺️第一次嚟,坐低又无人同我哋讲原来呢度系self service好似food court咁,搞
第一次嚟,坐低又无人同我哋讲原来呢度系self service好似food court咁,搞到我哋呆坐咗一阵见其他客人要自己出返去叫嘢食先知要自己嚟😀anyways最后叫咗一个烤牛肉蛋包饭($98)同半份有骨蜜糖炸鸡($118)🙄食物外观系几靓,蛋包饭都还可以但系加埋啲烤牛肉就劲劲劲劲咸🤮鸡就太甜好似食紧净蜜糖咁已经完全食唔到啲鸡味🤢
整体嚟讲,我觉得呢度如果系全自助式餐厅嘅话(包括点餐、攞餐、攞餐具、攞水),呢个价钱真系太贵,性价比极低因为食物质素都唔太好🤐再加上所谓嘅员工态度无比嘅差,我觉得其他朋友都唔需要再考虑嚟食除咗你系纯粹想攞啲食物嚟打卡😇