2023-05-27 533 浏览
今晚约左朋友食呢间都有一段时间无食过,但系我觉得绝对系香港其实一间最高质既火锅店,我book位果阵都好期待,果然水准都仲keep到咁好,果然无令我失望。呢间火锅店个重点,我觉得系个汤底。今晚叫左招牌鲜椰青鸡锅,首先真系好足料,最正既系餐厅会轻轻煮下d鸡,再落新鲜椰青水再加汤煲,滚起就可以当汤咁饮,浓浓既鸡味再加上椰子香味出哂黎,呢个味道就算个锅滚左两个钟都仲keep到,之后落既牛肉,菜,响铃等都劲入味,完全可以将食物既味道提升,真系无得顶。食物方面其实都劲高质,首先有样惊喜既系原来而家星期日至四唔计公众假期,用Openrice book或者打电话book位会送青龙龙虾,仲要好新鲜又劲大只,劲正!今晚叫左好多野食,即炸鱼皮就咁食又香口又脆,轻轻放落汤底再食又有另一番风味,食得食唔到口。五宝丸各有特色,个人特色中意黑松露墨鱼丸,好浓味好正。牛拼盘真系重点推介必叫,总共有五款唔同既牛肉,牛味劲重又juicy既牛颈脊,牛舌芯好有口感,牛胸爽油脂味好重,一试难忘。蔬菜拼盘估唔到都好新鲜,菜都特别甜过人。最后食埋紫菜炸响铃,尽吸汤底既精华,实在完美。

五宝丸各有特色,个人特色中意黑松露墨鱼丸,好浓味好正。

蔬菜拼盘估唔到都好新鲜,菜都特别甜过人。

最后食埋紫菜炸响铃,尽吸汤底既精华,实在完美。