2023-08-21
太子呢间bar 既野食都几高质! 去过咁多间唔同既bar, 呢间系第一间令我觉得啲野食几有水准既一间~😋👍🏻 而且有好多特色既食物,有用本地啤酒酿煮,亦有中西混合既煮法,睇得出厨师对食物几有要求~ 同讲求创新👍🏻我地叫左呢个手撕猪肉香麻汉堡,听讲系用啤酒腌制再去慢烤,猪肉食落香香麻麻,仲带少少啤酒香,肉质软熟入味~ 入面有青瓜同腌菇片配搭,面包烤到外脆内软! 赞👍🏻另一主食叫左黑松露凤尾虾意粉,呢碟意粉味道好浓啖啖都充满黑松露酱! 仲有好多只大虾🍤都系煎到好香~🥰 最后店员推荐我地食呢个新品叫酒池肉淋😂即系肉丸,不过呢个肉丸都真系几好食,佢个酱好正,有咸有甜,食落好特别~ 钟意食ikea 肉丸既一定会钟意呢个,因为仲好食😋野饮方面,我地叫左两杯本地制既啤酒,我钟意酸,所以店员介绍左个peachy , 系用桃制既苹果酒,我觉得真系好适合我饮~ 够气又够酸👍🏻我朋友钟意比较甜既口味,所以叫左杯用蜂蜜制既啤酒~ 仲系紫色既,好特别好靓,饮落都好够甜,系蜂蜜既甜味,唔系死甜果种~ 整体呢间bar 既气氛好好,食物同手工啤都好出色,下次会同其他朋友黎食!
入面有青瓜同腌菇片配搭,面包烤到外脆内软! 赞👍🏻
另一主食叫左黑松露凤尾虾意粉,呢碟意粉味道好浓
啖啖都充满黑松露酱! 仲有好多只大虾🍤
都系煎到好香~🥰
最后店员推荐我地食呢个新品叫酒池肉淋😂
钟意食ikea 肉丸既一定会钟意呢个,因为仲好食😋