2020-06-27 387 浏览
今日又喺上环揾食🍽⠀放饭时间嘅上环真系人同车迫🚗🚌🚚🚛🚘⠀而且间间餐厅都排囇队🌝🌚⠀最后决定食café (讲真除左打卡 我真系唔会点食café 因为自己唔饮咖啡☕️☕️Avo salsa tartine 一上枱觉得好澎拜🤯🤯⠀ 啲料好系层层叠咁 有avo🥑scrambled egg🥚tomato mango salsa n me 🍄😂⠀ Tomato mango salsa 有蕃茄 红葱头同三色椒 ⠀ 食落酸酸甜甜 ⠀ Lime juice恰如其分 唔会掩盖食物嘅原味⠀ 食得出蕃茄嘅鲜甜⠀ 而且蔬菜们都几新鲜 口感依然爽脆🍅⠀ 不过‼️⁉️ 芒果真系完全唔见踪影🥭🥭🥭🌚⠀ Mushroom系长条形嘅菇菇🍄🍄🍄🍄🍄🍄⠀ 见到用左少量mixed herbs同paprika 调味⠀ 呢种🍄食落比迷你菇菇多汁 有淡淡菇味😋😋⠀ 用刀叉食都唔会咁messy😚⠀ Scrambled egg 虽然冇黑椒调味⠀ 但一个完美嘅炒蛋 够滑 有蛋香已经好够做🥰🔆⠀ ⠀ 整体尚可 但下次可唔可以比返啲芒果我😭🥭⠀ (小气簿marked😾🔆‼️⠀ 私心comment: 炒滑蛋如果落黑椒就会令个toast fresh得嚟又
今日又喺上环揾食🍽⠀
放饭时间嘅上环真系人同车迫🚗🚌🚚🚛🚘⠀
而且间间餐厅都排囇队🌝🌚⠀

Avo salsa tartine 一上枱觉得好澎拜🤯🤯⠀ 啲料好系层层叠咁 有avo🥑scrambled egg🥚tomato mango salsa n me 🍄😂⠀ Tomato mango salsa 有蕃茄 红葱头同三色椒 ⠀ 食落酸酸甜甜 ⠀ Lime juice恰如其分 唔会掩盖食物嘅原味⠀ 食得出蕃茄嘅鲜甜⠀ 而且蔬菜们都几新鲜 口感依然爽脆🍅⠀ 不过‼️⁉️ 芒果真系完全唔见踪影🥭🥭🥭🌚⠀ Mushroom系长条形嘅菇菇🍄🍄🍄🍄🍄🍄⠀ 见到用左少量mixed herbs同paprika 调味⠀ 呢种🍄食落比迷你菇菇多汁 有淡淡菇味😋😋⠀ 用刀叉食都唔会咁messy😚⠀ Scrambled egg 虽然冇黑椒调味⠀ 但一个完美嘅炒蛋 够滑 有蛋香已经好够做🥰🔆⠀ ⠀ 整体尚可 但下次可唔可以比返啲芒果我😭🥭⠀ (小气簿marked😾🔆‼️⠀ 私心comment: 炒滑蛋如果落黑椒就会令个toast fresh得嚟又惹味😋😋⠀ ⠀ 至于个包 系我嘅飞佛 sourdough🍞⠀ 不过佢叫tartine (即系啲料舖喺上面 同toast唔一样👾⠀ 外面焦到有少少黑 入面气孔又大又密 系一个成功嘅sourdough🤩⠀ 有时我觉得一个靓嘅sourdough望落好疗愈🔮⠀
Avo  salsa  tartine
Mushroom &  Pork  sw
Avo  salsa  tartine
Mushroom &  Pork  sw