2014-07-29 3619 浏览
系胜利道食左brunch,黎到荃湾去试试依间小店cafe~好热既天气,系商场走黎走去,最后终于到达~俾想像中有少少落差,由于系屋村商场小铺,环境会有少少污秽,同埋店铺楼下楼梯有少少异味。好彩店铺范围都系好干净,并无任何奇怪异味, 污积  大约3点3下午茶时间,去到已经full晒,待应为我地系铺外开左一张枱。等待期间望望餐牌,影下周围装潢。店铺内以红色为基调,配上好多装饰物,一幅世界地图吸引左我既视线。其中有一幅墙贴上好多纸条,可惜入边太细,又唔系坐系入边,睇唔清,留返有缘人望下啦  等左一阵坐抵,好热。好彩室外有一把风扇吹住我地XD我地叫左2个Cake set (@HK$38, 特饮要补钱):1) Green Tea Hazelnut Chocalate Mousse Cake2) Rose, Stawberry Cheese Cake 玫瑰,士多啤梨芝士蛋糕Cafe 应该试下咖啡,可惜太热,选择左荔枝soda水同一杯冻赔茶咖啡。我谂一间好既cafe应该要所有食物同饮品都要有一定既水平先得XD饮左一啖soda水,woo 清水一般,太淡啦,正如一杯有气气水一样 试下女朋友既咖啡,w
系胜利道食左brunch,黎到荃湾去试试依间小店cafe~

好热既天气,系商场走黎走去,最后终于到达~

好彩店铺范围都系好干净,并无任何奇怪异味, 污积

等左一阵坐抵,好热。好彩室外有一把风扇吹住我地XD
饮左一啖soda水,woo
清水一般,太淡啦,正如一杯有气气水一样

试下女朋友既咖啡,woo
系一杯赔茶奶茶
而唔系咖啡...好甜好甜...
估唔到既饮品,出奇不意吓你一跳

或者咁啱选错最唔好饮既两杯饮品啦XD
其他饮品留俾其他人试下啦,不过真系唔好点依两样

蛋糕先后黎到,
玫瑰,士多啤梨芝士蛋糕
绿茶榛子朱古力慕斯
试先绿茶榛子冻饼,好浓既绿茶味配上过量既苦涩味,控制味道方面需要改善
个人都钟意榛子味朱古力,加返少少分啦XD  (5.5/10)
再试试草莓味,相比下好食好多,玫瑰味清新,配上草莓无得顶
。可惜既系味道唔能够持久,食一两啖已经觉得无咩特别。 (6/10)

以事论事,因为成本问题同环境因素,系屋村食cafe唔可以要求太多。
虽然食物水平需要改善,不过总算系一处静静倾计既地方,价钱又唔算贵,好似店面讲既一样,好适合坐低发呆XD

后话:店主有心装饰铺面,小小地方都见到佢既努力,去图XD
题外话/补充资料: 室内坐位有点逼,椅子之间全无空位,坐室内可能要同人逼。如果唔怕热都可以坐出面,都几舒服。 依家越来越多新cafe,要做得好真系要各方面都要顾及先得,希望黎紧既食客可以食到进步后既Browny Cafe~
2014-07-27