2020-06-24
那个ㄋㄚˋ ㄍㄜ系一间位于大角咀嘅台湾餐厅。之前舖位比较细,容纳唔到咁多人,试过系旧舖8点左右到已经无哂嘢食买,最近6月中搬咗去大啲舖位,终于有机会一试可能系新舖开张初期,等食物黎嘅时间都比较耐,我大约7:10pm左右入到去,要等到7:45pm左右食物先到,隔离枱有漏单情况出现,不过店员态度同礼貌好好,会即刻跟进翻仲有去唔同枱问客人有无差啲咩野食未到今次就试咗古早味手工卤肉便当($62)同那个焢肉便当 ($66)。我觉得那个ㄋㄚˋ ㄍㄜ食物偏甜,似翻台湾人口味。手工卤肉便当,卤肉好好𩠌饭,但略嫌卤肉汁有啲多,浸住咗啲饭。如果钟意饭捞汁嘅人可以都试!而我觉得那个焢肉饭好有惊喜,大家唔好见到有层肥肉就觉得好肥腻,因为佢地将焢肉处理得好好,小小力一夹啲肉就会夹开,证明炆得够淋,仲要入口食到卤汁嘅香,肥而不腻,令人不知不觉食哂成个饭。我本人就推介大家试下焢肉饭每个餐都会跟翻5个小菜,大家可以睇翻枱头会有块牌介绍翻,小菜味道唔错!见好多人推介嘅麻辣菜甫可能无哂,今次就无缘去试到希望下次去可以试到另外一提,跟餐会送翻价值$25嘅饮品,如果过咗$25,补翻钱就可以。今次就试咗凤梨古早红茶(原价$33
另外一提,跟餐会送翻价值$25嘅饮品,如果过咗$25,补翻钱就可以。今次就试咗凤梨古早红茶(原价$33,跟餐补$8)一入口会有凤梨嘅香味,后续系红茶嘅茶香,唔会好甜而那个早餐奶茶(原价$28,跟餐补$3)偏向有炭培口感,如果喜欢呢种味道可以一试!