2018-07-12
朋友住喺呢区附近,所以都约喺呢头食饭。佢同我讲呢头有一间唔错嘅越南餐厅,所以我哋今次就嚟试吓!入去坐低,睇吓Menu就见到有个小菜套餐,只系$168就有两个小菜仲有饭有饮品。我哋就拣咗海南鸡同蒜蓉炒通菜,之后再加左一个三式拼盘同埋一个猪颈肉。之后就一路慢慢倾慢慢食喇!海南鸡质地非常嫩滑,唔会话皮肉分离,加埋啲姜蓉食送饭真系一流!炒菜唔会食到成口油,而且味道都唔会太浓味,当然爱食菜嘅我哋就觉得如果分量多啲就更加好啦!接住就系三色拼盘,拼盘入面有炸春卷、越式粉包同蔗虾(?)。个春卷我哋都唔系即刻食,放左一阵都依然好脆,但系完全唔觉得好热气;越式粉包入面馅料充足;蔗虾味道都唔错呀!可惜第二日我哋都要返工,否则我哋都一定会带番杯啤酒叹下!我哋最初怕唔够饱所以就叫多一个猪颈肉,但系原来个海南鸡都好大份。好彩个猪颈肉都几好味所以我哋都清晒呀!食饱饱我哋又要返归准备第日返工啦,下次再发掘一啲屋村好味餐厅先!