2019-04-09 225 浏览
今日系姨甥女生日,小朋友都钟意得意野,所以带佢黎食唐宫就最o岩啦。荃湾呢间第一次o黎,装潢同埋室内摆设都好有特式,令人眼前一亮。由于小朋友唔太钟意食粉面饭,所以今晚都系以小食为主。餐牌太花多眼乱,最后我都唔记得叫左几多个菜,摆到成枱都系。无咁简单,单睇名根本唔会知道系乜o黎,o黎到当堂吓一跳,原来系辣子鸡,仲有两只蛋黄?问个店员点食法,店员说道原来𠮶两个唔系蛋黄,系芒果汁,用一层好薄既衣黎包住啲芒果汁,捞落去啲鸡度食,原本啲鸡有少少咸,加左芒果味道中和感觉非常清新,值得一赞。招牌乳鸽,同酒楼完全唔同,外皮唔系咁脆,但肉汁多到咇晒出o黎,我一个人食左3边,回味无穷。冬荫功粉,真系估佢唔到,竟然系用银针粉,中泰合壁,别有一番风味。同甘共苦,即系黄金苦瓜,外皮够脆,咸蛋黄足料,苦瓜甘而不苦。粉墨登场,墨汁饭,睇个样同罢落口完全系两回事,调味做得非常好。嗌既野食太多,不能尽录,有机会一定会再o黎埋单人头300左右,以叫咁多野食黎讲算系正路。

嗌既野食太多,不能尽录,有机会一定会再o黎
埋单人头300左右,以叫咁多野食黎讲算系正路。