2015-07-11
今次要讲下餐厅环境先!因为真系好舒服!餐厅铺面唔大,得6张枱咁大把~ 哈哈!厨房亦差不多一眼无遗~餐厅色调系蓝白色,好舒服~!我地坐门口,一望出去就系海滨长廊~蓝天白云~ 虽然系热左少少,但系都好正~!好钟意佢个罐~!好Nature嘅感觉~! 首先,黎个Smoked Salmon Salad HK$65小妹最爱之一~!平时食烟三文鱼沙律得个两三块,佢系成个面都系!菜好新鲜,沙律汁亦调得好好!(唔系凯撒沙律汁&黑醋)主角一号黎啦!Fish & Chips HK$145佢系有得拣要咩鱼咖~ 我地拣左石头鱼~石头鱼嘅肉质较实,块鱼都几厚,唔会似麦当奴个啲咁,入口即溶~ 哈哈!鱼亦有啲鲜味~浆有啲厚,但Fish & Chips 啲浆一向都系厚,所以可以接受~薯条方面,系小妹最爱嘅粗薯条!好松化!餐厅亦好细心~薯条旁,有啲海盐,虽然薯条已调左味,但可能为有啲客人比较重口味而预备的~我地一家食得比较淡,所以无特别点,但食到最尾时,点到少少,咦!又唔系想像中咸㖞!重几好味TIM!不过,算啦!唔点都咁好味!嘻嘻~另外,Fish & Chips都炸得好好,一啲都唔油腻!Very Good!主角2号来了!
厨房亦差不多一眼无遗~
餐厅色调系蓝白色,好舒服~! 我地坐门口,一望出去就系海滨长廊~
蓝天白云~ 虽然系热左少少,但系都好正~! 好钟意佢个罐~!
好Nature嘅感觉~!
Smoked Salmon Salad HK$65
小妹最爱之一~!
平时食烟三文鱼沙律得个两三块,
佢系成个面都系!
菜好新鲜,沙律汁亦调得好好!
(唔系凯撒沙律汁&黑醋)
Fish & Chips HK$145
佢系有得拣要咩鱼咖~ 我地拣左石头鱼~
石头鱼嘅肉质较实,块鱼都几厚,
唔会似麦当奴个啲咁,入口即溶~ 哈哈!
鱼亦有啲鲜味~
浆有啲厚,但Fish & Chips 啲浆一向都系厚,
所以可以接受~
薯条方面,系小妹最爱嘅粗薯条!
好松化!餐厅亦好细心~
薯条旁,有啲海盐,
虽然薯条已调左味,但可能为有啲客人比较重口味而预备的~
我地一家食得比较淡,所以无特别点,
但食到最尾时,点到少少,
咦!又唔系想像中咸㖞!
重几好味TIM!
不过,算啦!唔点都咁好味!嘻嘻~
Half Chick with Sweet Corn HK$90
衣只Chick果然系Chick,真系好细~ 哈哈!
只鸡系细啲,但整得真系几好味!
首先,烤得好好!烤走晒啲皮下脂肪之余,肉质嫩滑,一啲都唔干!
食鸡皮时,一啲罪恶感都无!哈哈!
味道亦调得刚刚好!好正!
伴碟方面,我地拣左粟米~
系好香甜,但极浓牛油味,健康追求者,勿尝!
小妹衣啲牛油爱好者,由我啦~ 哈哈!
Lemon Cake HK$35 (一份,两片)
味道几好,但太散了.......一拮就散!
而佢个柠檬酱做得好好!
酸酸甜甜的,好味道!
不是我的,饮个个话OK~ 哈哈!
初时以为系普通嘅Ginger Ale,
但见Menu有手指公,靓仔待应哥哥又推介,就决定一试!
果然系好!
佢真系有姜系入面!
一入口,系雪碧味,之后就开始有啲辣了!
后劲重劲!个喉咙热晒!劲呀!!!
不过大家记住要搞混先饮,因为小妹唔记得搞,饮到底辣到我呀.......
总结:衣间餐厅好值得去!环境好,食物好!
不过要提一提嘅系,而家系夏天,近门一定比较热,
所以坐入啲会凉啲,但餐厅比较细,所以会近洗手间~
另外,待应哥哥好细心!小妹杯Ginger Beer饮晒,
佢主动斟番杯水俾我,细心到呢!