2008-04-09
之前在饮食xx睇到,跟指示apr 08,08嚟,买咗 : 1) 长蛋卷($18)-1盒8条,都几贵-入口真喺好脆,亦有少少蛋味,唔甜,但亦因为个湿度好低,所以就几干口吓,1定要有饮水/饮品伴住食-亚伯建议唔开口,可1放到3个星期,开咗就即刻食晒佢,唔喺因为变坏得咁快,只喺想保证到个脆口性-个人还是喜欢北角嘅德成x多d,因个蛋香味同牛油味会重好多,条蛋卷亦会卷多几层,不过就唔喺脆口style2) 绿豆烤饼($10)-本来买完蛋卷,正在补番几张相时,有个熟客auntie同亚伯吹水..........讲到呢样嘢好好味,auntie1个人就食晒成包,仲推介我买-问咗,开咗之后1星期内食晒就ok-1盒8个,个皮似老婆饼𠮶d咁,但就无咁多层,里面喺豆蓉+糖,比较干同松身(似液晶状),所以小心1路食,1路跌,唔太甜,入口唔觉油-ok㖞
1) 长蛋卷($18)
-1盒8条,都几贵
2) 绿豆烤饼($10)
-问咗,开咗之后1星期内食晒就ok
-ok㖞