2020-10-30
卤肉饭(大)正常份量和水准,适合充饥饱肚。古早味冬瓜茶(微甜)(热)可能台湾饮品就系咁?即使叫咗微甜,但其实都仲系甜。下次或者可以直接叫走糖😂芋头鲜奶(热 )你钟意饮,因为真系有芋头泥可以用饮管吸到入口蜂蜜柠檬爱玉有人觉得太酸,对我来讲就啱啱好,切冻嘅柑桔柠蜜。不过佢旧爱玉(类似啫喱咁嘅野)实在太大,基本上用饮管系饮唔到,口感上争咁啲。红烧牛肉三宝面(干拌面)虽然话系干拌面,但其实上碟嘅时候感觉有啲似湿炒河。我将佢放喺雪柜第二日,抽干水食,先有拌面嘅感觉😉 不过,牛肉,牛筋都系冇得顶!高质量嘅红烧牛筋面所以,即使就咁叫一个牛筋面,其实都好抵食。基本上摆落口,你唔会觉得佢系「筋」,系啫喱,仲林过爱玉。凉拌猪耳 及 香炸鱿鱼须其实送酒就最好,可惜冇酒~但猪耳本身唔会太辣,系几好嘅凉拌菜。鱿鱼须就外表趣之余,里面都几弹牙!算系真材实料。超浓芋泥蛋饼 vs 薯饼蛋饼两者嘅配搭感觉有啲奇怪,因为芋头泥忯甜,但外表嘅蛋饼其实就比较起来,就算系咸;加上果个酱汁都系咸。🤔 未能理解呢种配搭。所以,如果你食过薯饼蛋饼嘅话,呢个就相对上比较逊色。因为薯饼本身已经好惹味😍 再加埋佢个酱汁有少少似番茄酱~ 所
卤肉饭(大)
正常份量和水准,适合充饥饱肚。
古早味冬瓜茶(微甜)(热)
芋头鲜奶(热 )
你钟意饮,因为真系有芋头泥可以用饮管吸到入口
蜂蜜柠檬爱玉
红烧牛肉三宝面(干拌面)
红烧牛筋面
凉拌猪耳 及 香炸鱿鱼须
鱿鱼须就外表趣之余,里面都几弹牙!算系真材实料。
超浓芋泥蛋饼 vs 薯饼蛋饼
两者嘅配搭感觉有啲奇怪,因为芋头泥忯甜,但外表嘅蛋饼其实就比较起来,就算系咸;加上果个酱汁都系咸。🤔 未能理解呢种配搭。所以,如果你食过薯饼蛋饼嘅话,呢个就相对上比较逊色。因为薯饼本身已经好惹味😍 再加埋佢个酱汁有少少似番茄酱~ 所以就绝配。加埋蛋饼、当早餐食啰都得😂