系沙田揾食唔一定去新城市,马铁石门站周围都有好多好野食!😊😊😊为左出去抖下气,今晚就寻寻觅觅揾到呢间兄弟工房,座落系京瑞广场第一期出面,店铺面积唔大但好骨子,装潢颇有心思。😍好有温馨café feel一开始我地叫个starter巴马风干火腿配蜜瓜,总共有8件好足料好大件,出面既starter一定无咁好!蜜瓜好甜好新鲜,好大旧😍火腿唔太咸易入口,yummy!😆😆然后我地叫左两set dinner,佢先俾蕃茄汤我地饮,以为系普通蕃茄汤,其实系蕃茄蓉,每啖都有好浓既茄肉!😳😳第一个set系烧大虾墨汁意大利粉,意粉整墨汁唔太浓刚刚好,大虾都好鲜甜!🤗🤗另一个系美式BBQ酱烤猪肋骨配薯条,黎到真系哗一声,好大碟,猪肋骨肉好嫩滑,最正系个BBQ汁配合得好好,薯条又脆,一边食一边赞不绝口!🤤🤤2个餐都有杯野饮,我地叫左杯热柠茶同iced orange tea,柠茶茶味浓,而杯「橙茶」又好有创意,好fresh❤️❤️最后再食多个甜品法式焦糖炖蛋,香脆既糖衣,蛋又软又滑,好彩食埋先走!🤤🤤