2019-07-18
除了显眼的舖头,有时都钟意捐lone捐la发掘下啲好野,估唔到喺湾仔大街内一条小巷,有间台湾小店。装修好文青风,楼底高系最爽既,空间感真系会大啲。我同朋友去到都系平日较早既时间,所以唔算多人,但食完走𠮶时都好多人,睇黎湾仔人都好早发掘左呢度了。除左手tick既餐单,仲有QR code可以点野食。我地先每人叫左个红烧牛肉面(感觉食台湾野一定要有牛肉面),红烧既汤好浓好够味!牛肉韧度几好,唔会太硬,同埋唔知系咪为好睇,所以好大旧(睇到系几靓仔几吸引),但食落就会觉得真系好大旧,要一阵先食得完。另外叫左个酥炸花枝丸,过下口瘾,外面既酥炸唔会好厚,里面继续食到花枝丸既真正味道,同埋好大粒,唔错。循例都要叫个菜,健康下,拣左个麻酱淋青菜,青菜简单,但配上麻酱会多左层口感,几好~饮品方面朋友叫柚子茶,我就叫左个古早冬瓜茶,再加椰果,台湾味,不错。从此就知道湾仔可以有咩食~
除左手tick既餐单,仲有QR code可以点野食。
从此就知道湾仔可以有咩食~