2020-09-14 140 浏览
見好耐冇行過奧運就過嚟行吓,原來喺附近都有好多好地道嘅小店,今次見呢間日本餐廳嘅門面好地道同好日式,於是就入去試一試。我哋叫咗個二人餐,包左前菜、兩個主食同三個小食,如果要飲嘢就額外加錢前菜: 薯仔沙律,份量十足仲好開胃主食方面就叫咗豚軟骨拉麵同埋叉燒拉麵。拉麵份量比出面平時嘅拉麵店相對大碗而且份量非常十足,但絕對唔馬虎,兩款嘅湯底都非常濃郁,唔會好淡。而豚軟骨整得唔錯而且充滿醬油味,至於叉燒亦都好大份,整體都幾好小食方面就叫咗自家製餃子、吉列豬扒同埋雞翼兩串及雞軟骨兩串。首先自家製餃子,煎得外脆,而且唔會好厚皮,食落去就啖啖肉同埋好Juicy,不過稍為有啲咸,建議唔使點豉油夠味吉列豬扒煎得個皮好脆而且唔會粉,啲肉打得好鬆軟又唔會太硬而串燒方面,唔會燒到好乾,仲留返原有嘅肉汁,仲要有雞翼同雞軟骨,一次過可以滿足晒唔同嘅口味!整體來講,呢個二人餐確實好抵,除咗拉麵夠大份之外,小食唔少,都可以三個人叫呢個二人餐,相信都好夠食。如果想搵個地方正整地又可以gathering,呢個餐廳都係一個唔錯嘅選擇。最後臨埋單嘅時候,餐廳送咗個口罩同埋口罩神器,真係好貼心。

前菜: 薯仔沙律,份量十足仲好開胃

主食方面就叫咗豚軟骨拉麵同埋叉燒拉麵。

吉列豬扒煎得個皮好脆而且唔會粉,啲肉打得好鬆軟又唔會太硬

最後臨埋單嘅時候,餐廳送咗個口罩同埋口罩神器,真係好貼心。