2014-12-06
早两日原本打算去同一条小巷内嘅牛肉面,点知佢哋沽清汤面,咁啱行前几步见到有间新餐厅,就入咗去试试喇~(此店不设下午茶时段呢,两点半好似系截单时间)装修比我感觉唔似系北角内嘅一条老街,装潢有d似soho区小餐馆呢!墙上壁画配合返餐厅嘅星马主题同食物,几有心思,而壁画我估系画上去,因为近门口仲有一只未完成嘅蒜头公仔(lol)招牌面喺捞面嚟嘅,面质唔系爽身𠮶种,软软的,食落有种油渣面嘅油香包裹住,加上半生熟嘅旦汁,食落口面条会变得滑身d,再加少少付上嘅汤,食落无咁浆口,很不错呢!咖哩面面质似我地平时食开嘅油面质地,汤头浓郁,配料有小虾,鱿鱼等,配埋一勺有少少咸香嘅辣椒油,辣度适中食落更香口。咖啡奶茶咖啡同奶茶喺杯边都有洒上糖霜,杯中绿色𠮶d(我估系咖央)所以等一下有d好似过甜,不过再饮落去其实里面唔会太甜,啱啱好~我个人认为奶茶好饮d😊PS: 成间店个气氛好舒服,店员都好nice呢~
招牌面
咖哩面
咖啡奶茶
PS: 成间店个气氛好舒服,店员都好nice呢~