2021-06-24
喺湾仔一条后巷的尽头, 发现左间都几靓既 #cafe 🤩 我哋7点前入座, 𠮶阵冇乜人, 以为呢度好隐世. 点知过咗1930后, 突然坐满左🙈 由于唔系太肚饿, 我哋点左个 veggie all day brekkie ($113), 估唔到啲菇 & hash brown 都几好食🤪 另外个 avocado smoked salmon pesto penne ($118) 就好特别. 绿色的牛油果长通粉, 虽然冇牛油果肉, 但配上烟三文鱼, 又几好味😋嚟cafe梗系点都要点杯咖啡啦. 呢度嘅咖啡都系采用得奖嘅澳洲豆. 我地点左杯 Tonic Expresso Bomb ($60) 佢系比你自己将shot expresso丢入去杯tonic度. 有得饮又有得玩🙈 佢另外亦有手工啤/酒类饮品, 我就点左杯 Hero Hunk Sir Milffee Porter ($78) 佢系咖啡&黑朱古力味嘅 draft beer. 其实我本身唔太饮黑啤, 纯粹觉得 咖啡豆调配手工啤 好似几得意就想试吓, 估唔到 好易入口, 都几唔错👍🏻