2021-05-07 35 浏览
呢间餐厅之前朋友喺附近返工食过话唔错,今日就顺便黎买个外卖返屋企试啦。喺炮台山地铁站行出黎行一段小路仔就到,喺小远处就会见到个绿色嘅公鸡就即系到㗎啦。餐厅入面嘅座位唔系好多,住得近嘅不妨嗌外卖拎返屋企食。宫廷药膳醉香鸡丝汤米粉 ($48)呢个米粉有惊喜,拎到返屋企打开盖好香药材味,阿妈一闻到就话咦好浓嘅当归味,仲要系啲米粉系唔会林同埋碎,呢个米粉食落觉得好养生,适合女仔拣,唔错。食疗拿杯汤 ($18)呢个汤好似每日都唔同嘅,当日就系香芋南瓜眉豆海底椰汤,一啲味精都冇,饮完完全唔会觉得口渴。惊叹黑蒜酱烧猪软骨配白饭 ($58)呢个猪软骨系有少少辣嘅,几惹味,一碗大概有三旧大大旧既猪软骨,仲有啲炸过嘅薯仔,配埋呢个汁相当之送饭。卤水鸡肾 ($22)以呢个价钱来讲份量都算几多,都卤得几入味,唔错。

餐厅入面嘅座位唔系好多,住得近嘅不妨嗌外卖拎返屋企食。

宫廷药膳醉香鸡丝汤米粉 ($48)

食疗拿杯汤 ($18)

惊叹黑蒜酱烧猪软骨配白饭 ($58)

卤水鸡肾 ($22)
以呢个价钱来讲份量都算几多,都卤得几入味,唔错。
外卖自取