2018-01-17 60 浏览
一间餐厅水准高或低,有时真系包括好多因素。例如食物质素,服务员态度,尤其系西餐,上抬礼仪, 摆碟技巧……等等。嘻嘻我都唔敢再班门弄斧了, 小弟新兵觉得气氛最为重要, 尤其系轻轻松松欢乐的感觉!上星期中午去呢间餐厅,坐室外叹下咖啡, 感觉好自在、 好写意! 于是今晚同埋老婆黎撑下枱脚!服务员安排我们坐近窗口Bar table, 虽然狭窄一点,但系亦足够二人世界 !晚饭时间,陆陆续续爆满, 中间位置客人都是四至五位, 晚饭洋溢着快乐的谈话及笑声中, 气氛好自然、 舒服!我点了二个set dinner,分别系比目鱼虎虾及芝士猪肋排!虎虾相当大只,爽口弹牙!比目鱼外皮脆但内保持充足水份,甘香鱼脂渗透薯蓉,好香!猪肋排面层上厚厚芝士,好吸引。甜品亦十分精致,一D都冇交行货!抵赞!

猪肋排面层上厚厚芝士,好吸引。

甜品亦十分精致,一D都冇交行货!
抵赞!