2020-02-07 77 浏览
系附近食完串烧,谂住同朋友再战糖水店揾个地方坐低吹下水。🤣咁啱经过见到呢间小店就入去试吓先。菜单基本的糖水都有, 想试得特别d, 作为榴连迷的我当然唔会放过试榴梿甜品的机会啦🤣叫咗个榴梿炖椰皇同埋芒果拿破仑。呢个榴梿甜品有榴梿肉仲有原只椰壳蛋白分开上。个甜品上到嚟已经闻到好香椰香味, 应该有加椰子水一齐炖。食一啖椰香蛋白可以mix 一啖榴梿肉。正👍🏻😛加埋椰汁甜甜地好香下,不过如果个榴梿蛋白有得热食相信会更香。到个芒果拿破仑,呢个都唔错。 饼皮好脆。入面加左芒果肉同酱。可以简唔同口味的雪糕mix 埋一齐食。小店同朋友坐低吹左个半钟都冇话好似有d 店咁赶客走收野, 系一个静静地揾朋友谈心吹水的好地方。🙂

榴梿炖椰皇

芒果拿破仑