2016-06-17 3660 浏览
去开屯门, 朋友话想食猪手, 咁就决定去下试下蓝地D餐厅. 呢间餐厅系蓝地都几多人去食, 我地星期六即日下午订枱都订到六点半算几好彩. 系食紧野既途中都有唔少walk-in客, 但通通都冇位, 好彩我地有订枱.我地叫左套餐. 会有沙律, 餐包同汤. 餐包上到枱仲热, 龙虾汤都算几浓. 之后先黎德国咸猪手, 猪手皮系烟韧既类型, 猪手皮惹味, 有介辣同肉汁可以点黎食. 呢度既猪手己经界开左一格格, 比较容易将骨肉分离. 猪手好大只, 但有唔少肥膏, 比较肥. 随碟跟薯蓉, 食完碟猪手都饱左大半.之后系蟹肉番茄意大利饭, 好多蟹肉, 番茄酱唔会太酸, 味道适中. 另外见到好多人都有叫牛扒, 下次再黎可以试下.