2017-09-23 540 浏览
呢间肠粉绝对系好野,耐唔时想食肠粉都会搭车去太子解馋。睇舖头名都知佢专卖肠粉,不过佢仲有其他小吃、粥同饭卖。两个人去,例牌两碟肠粉,加个萝卜糕、菜干猪骨粥同埋豆浆。我最爱叉烧肠,肠粉皮算薄,好滑,好多叉烧,加埋佢制过嘅鼓油,我一个人轻松清到一碟。个蒸萝卜糕又系另一重点,我本身唔食蒸嘅萝卜糕,家人叫过一次我食左啖之后发现系宝。佢其实唔多料,只系得萝卜同少少虾米,但佢嘅萝卜系原条切条,好有口感,而且唔会成口粉好似好实嘅质地。另外个菜干猪骨粥加鸭肾碎喺面,好有咸香,仲有旧咸猪骨,一边食一边自觉好下火。呢碟牛肉肠,睇到皮好薄好多料,家人钟意,我自己麻麻,因为有芫茜。埋单$101,又饱又好食,简简单单又一餐。

埋单$101,又饱又好食,简简单单又一餐。