2019-05-01
小庆祝浪漫摸杯底🥰失惊无事,男朋友想浪漫下,带左我黎棉登径呢间酒廊,食下晚餐,摸下杯底,浪漫下,倾下计。酒廊系响地牢既,向下行,彷佛置身另一地方,同外界吵闹嘅环境完全唔一样。落到去有好多张Bar枱,仲有张枱玩beer pong。呢到设计成个英伦感觉,再入啲森林咁,成个感觉宁静,舒服同令人好放松。餐厅有几枱都坐满人,但系因为环境大所以都唔嘈。有好多特色cocktail,但见到其他人有点烟熏既酒, 于是就ORDER 左试下。我地分别叫咗Gold Smoke同埋Smoke In Your Eye。Gold Smoke Gold Smoke系用壶另上苹果汁,侍应建议可以先闻一下,以Bacadi Oro作底酒,个烟熏味真系对我黎讲都几劲下,Orange bitter就以滴管黎控制浓度,都几好饮,几特别。Smoke In Your Eye今次我地准备好相机先叫侍应揭开杯盖,劲多烟攻出黎🤣,呢杯好岩女仔似,甜甜果汁味,因为荔枝肉酿入果汁冰球中,冰球融化得越多,果味就越浓郁。周时仲可以笃果汁冰黎食~豪华芝士拼盘之后我地ORDER左个cheese platter芝士拼盘,对于芝士控黎讲,正到晕!有四款芝
落到去有好多张Bar枱,仲有张枱玩beer pong。
餐厅有几枱都坐满人,但系因为环境大所以都唔嘈。
Gold Smoke
Smoke In Your Eye
豪华芝士拼盘
之后我地ORDER左个cheese platter芝士拼盘,对于芝士控黎讲,正到晕!有四款芝士,车打软芝士、comte硬芝士、mimolette硬芝士同蓝芝士。 浓、咸 、淡 、有咬口,果然称得上豪华芝士拼盘,觉得浓味可以点蜜糖同配青提咁食。
自家制蟹肉脆烧卖
蟹肉脆烧卖好正!面层铺咗鱼子,脆皮包住成旧都系蟹肉!皮好脆,内里蟹肉劲多劲鲜,啖啖肉,简单调味,带出蟹肉嘅鲜味!所以食一旧系完全唔够嘅!🤤
低温慢煮鸡胸配中式腐乳意大利薯仔面团
鸡胸肉好味,慢煮威力令到鸡胸好入味,一啲都唔会鞋口,仲有啲嫩。薯仔面团口感烟韧,加埋腐乳原来都几特别。
我最钟意呢一个,黑毛猪腩肉,皮好厚同脆口,肉好香,有少少肥膏不过一啲都唔会油腻。平时都系食黑毛猪肉,好少连埋皮食,所以唔错,几特别!
意大利饭煮得岩岩好,捞埋奶油,加埋碟豆花,加埋猪腩肉食,一流。
觉得厨师煮嘢食好有心机,有heart,嘢食配搭得好好唔似出边普通西餐厅!