2024-03-11
"You'll never change your life until you change something you do daily. The secret of your success is found in your daily routine." - John C. Maxwell就系呢句说话令到我今朝改变咗一贯食早餐嘅习惯。平时一星期有三日都会去同一间茶餐厅,因为性价比高。今日决定落咗巴士,踩入去零碳天地,因为有个特价早餐嘅招牌吸引咗我入去。其实呢间之前行去MegaBox食lunch都会经过,有一次系因为佢话join咗会员有得送杯免费咖啡😂😅,另外有一次去食个tea,之后又冇乜特别会谂起佢,阳光普照又话太晒,落雨又话落雨。今次见佢早餐set 一个包加一杯咖啡$28 -$3x我就要咗个蒜蓉多士+一杯flat white ! ($28)算好抵㗎,平时一杯嘢都唔止$30啦,间唔中会去公司对面间pop up Cafe ,一般flat white+一件Banana cake. =$50 呢间嘅flat white 正常啦! 仲要算大杯啦。蒜蓉就因为外卖争小小。返到去食都唔脆lu
今次见佢早餐set 一个包加一杯咖啡$28 -$3x
同埋一细件又点够饱啊?好间唔中去试吓啦