2020-04-09 137 浏览
低调加上小文青的风格, 系拣呢间餐厅食饭最主要的原因~如果平日系烟厂街行过, 真心未必留意到佢~但我最中意支持小小店架啦!!同朋友一齐, 所以叫左两个餐: 焗芝士肉酱千层面+芒果沙冰 ; 三文鱼扒伴薯蓉+苹果飘香茶!每个餐跟是日餐汤同杯野饮~今晚餐汤就系忌廉粟米汤啦!-焗芝士肉酱千层面+芒果沙冰焗芝士肉酱千层面系每日限量12份~千层面的蕃茄酸味都几突出,酸酸地令人好有胃口; 如果特登逐层逐层睇就会见到里面都有夹杂的肉碎, 肉碎应该炒过, 所以咬落好juicy同有口感!个面望落好细份, 但食完真心好饱!!!芒果沙冰,好重芒果味, 唔似系沟出黎的假芒果味~-三文鱼扒伴薯蓉+苹果飘香茶三文鱼扒伴薯蓉其实仲有沙律菜, 我不嬲唔中意食沙律酱, 觉得好酸/好肥~三文鱼扒煎到块鱼皮好脆, 食落似薯片(真心无夸张); 鱼肉食得出一梳梳, 而且无乜鱼腥味, 新鲜!!薯蓉好香好滑, 我估有加到牛油一齐煮~一嚿鱼一啖薯蓉真系夹, $138绝对值!!苹果飘香茶系茶包, 食完三文鱼同薯蓉用黎解腻真心岩!!其实见到佢仲有甜品柜仔觉得好吸引,有好多唔同的切饼!!不过食完成餐饭都好饱, 真心食唔落~唯有下次试....
低调加上小文青的风格, 系拣呢间餐厅食饭最主要的原因~
每个餐跟是日餐汤同杯野饮~今晚餐汤就系忌廉粟米汤啦!

-焗芝士肉酱千层面+芒果沙冰

-三文鱼扒伴薯蓉+苹果飘香茶