2016-02-06 2035 浏览
今日虾子饼喺呢头工作,同佢去观塘工厦食饭,上openrice search 下,就拣呢间!地点都唔难揾!我地经停车场行上1楼。入到去装修全部都系古旧鉄窗,加上枱枱櫈櫈全部旧木,“小学时返学就系坐呢啲櫈㗎喇!”虾子饼雀跃地说!之后出去自己点餐,点餐后有电子牌比你,哈哈!佢震就攞餐!点左夜市盐酥炸鸡饭,哗!!哗!哗!好大块,味道比豪大大更脆更酥入口更软,而且餐厅好少咁扺得谂比咁大块鸡比你啰!超扺!紫薯控既我仲点左杯紫薯拿铁,饮左一啖,超多奶味,而且唔会愈饮愈甜,好虾子饼点左台式鲁肉饭,初时以为都系得一种𩠌拣,仲同点餐小姐讲要鸡翼鲁肉饭,点知点餐小姐话四个𩠌都有㗎!! 眼都突埋!有鸡翼啦,鲁豆腐啦,鲁蛋啦!鲁牛啦!鲁水汁普普通通,不过不失!每个餐都有伴菜,反而系香港食台式嘢好少有伴菜,佢地就有3样,虽然细细碟,但几好味,有萝卜(菜莆),大豆芽同小棠菜!虾子饼一路食一路讲细个读上午校,成日放啲嘢系柜桶~嘻嘻哈哈!突然觉得有啲浪漫!
之后出去自己点餐,点餐后有电子牌比你,哈哈!佢震就攞餐!
点左夜市盐酥炸鸡饭,哗!!哗!哗!
紫薯控既我仲点左杯紫薯拿铁,
饮左一啖,超多奶味,而且唔会愈饮愈甜,好

浪漫!

台式盐酥鸡饭