2024-08-15 289 浏览
我同爸爸好钟意食泰国菜🥰 最近揾左间泰国餐厅「Foodhall by Moon Thai 」,餐厅环境超舒适,占地超过五千尺😍 连续5年米芝莲港澳版推介+前泰皇御厨团队烹调!食物一定有质素👍🏻 价钱合理,性价比真系好高😍😍所以今次我哋带埋JJ一齐拍拖今次晚餐我同JJ拣左以下食物😋冻泰式奶茶🍹食泰国嘢点会唔饮泰式奶茶😂奶茶好香滑,茶味香浓,满满泰国风味冬阴功虾扁意粉非常足料,有大虾🍤香菇🍄等等,入口又唔会好辣,好开胃👍🏻泰式猪肉丸串🍡一串四粒大大粒猪肉丸,喜欢原汁原味,对爽弹口感情有独钟,一定要试试沙嗲鸡肉串烧来个惹味菜式,烧鸡肉串再淋上沙嗲酱,刚好一口的份量,让人吃不停口🐔 鸡肉嫩多汁!沙嗲酱加了花生,更惹味。烤香茅猪颈肉能够造出曼谷街头、炭香四溢的正宗泰式烧猪颈肉!再配上自家制泰式酸辣蘸汁,风味绝佳。 JJ话系佢食过最好吃的烧猪颈肉😂海南鸡饭不同部位的肉质都好嫩滑,鸡味浓郁且嫩滑,鸡油饭饭粒香气十足😋香蕉朱古力煎饼大人小朋友都钟意既甜品,停唔到口今次野食都好啱小朋友食~JJ食饱已经话下次要再黎,下次可以带埋孖仔细佬先🥰

今次晚餐我同JJ拣左以下食物😋

冻泰式奶茶🍹

冬阴功虾扁意粉
非常足料,有大虾🍤香菇🍄等等,入口又唔会好辣,好开胃👍🏻

泰式猪肉丸串🍡

沙嗲鸡肉串烧

烤香茅猪颈肉

海南鸡饭

香蕉朱古力煎饼
大人小朋友都钟意既甜品,停唔到口