2022-09-07
同阿仔行行吓街,佢突然话:「妈咪,我想食饭团🍙」原来饭丸屋开咗新分店!之前我有买过呢款冲绳饭团俾小朋友食。佢食完之后念念不忘,一见到舖头招牌就认得!店舖推出左三款期间限定饭团🍙,分别系「花生酱卡拉鸡」,「海苔酱卡拉鸡」及「泡菜烧肉」。阿仔拣选左「海苔酱卡拉鸡」🐥 套餐。炸鸡扒香气十足,非常厚身,酥脆得嚟入面依然保持到嫩滑juicy,加上creamy海苔酱作点缀,令滋味level 再升一级。小食系松脆可口嘅「咖喱可乐饼」🥔。咖喱系属于日式甜咖喱,香浓之余亦唔会掩盖薯仔嘅天然味道。食完炸物,饮返杯无糖「桂花乌龙茶」🍵最好不过!桂花芳香,茶味清醇,解油解腻。新店地点方便,一出地铁站过对面马路就到,难怪人气旺盛。佢哋为咗方便客人,仲增添左QR code 点餐,免却排队嘅时间!
海苔酱卡拉鸡
咖喱可乐饼