2021-12-26
考完试放学既兴趣班都上完,2位公主突然谂起有间餐厅系可以同熊bear bear 一齐食饭,好彩我都失唔晒忆知道佢地讲紧 (熊小馆),因为佢地俾左个大既地标题示我,就系门口坐左只好大既熊bear bear ,所以就谂到系佢喇。搭到车过去都己经系下午茶时间,见2个咁肚饿就决定叫三个set 一人一个,而小朋友一入去。其实己经同舖入边既大小熊熊玩紧,而每枱一只既小熊熊就更加系完全冇放低过,揽到实。每张枱都有个细熊bear bear陪住我地食野,店员哥哥见我大囡自己坐,仲抱左只大bear bear过黎陪佢坐,真系超sweet 。今次我地叫左厨师介既蒜蓉鸡扒配饭、小熊套餐A(即系儿童餐) 同埋焗棉花糖吐司。上菜真好快,因为肚饿真系岩晒,店员都好细心一早拎定儿童餐具俾我地。估唔到三样食物,居然系蒜蓉鸡扒黎先,以为会系扒会耐添,黎到就开餐喇,鸡扒煎到好香皮好脆,但系入边仲系好juicy既,所以小朋友都好钟意食。跟住既儿童餐有天妇罗虾,鸡翼,薯条,熊仔头做型啫喱同粟米粒,样样都系小朋友钟意食既野,一放底个餐,己经有2枝叉准备好叉落去粒啫喱度,而个天妇罗够晒酥脆,鸡翼同鸡扒一样juicy 。 最后上系焗棉
最后上系焗棉花糖吐司,其实果时我地都饱晒,不过你睇住件吐司真系超级吸引,烘到香脆既吐司加埋大大粒绵花糖再加上朱古力浆,真系好难抗拒架。本来都觉得会好甜,但系食落俾吐司中和左,又唔系想像中果件事咁。班细己经谂定下次黎要N call 呢个吐司喇。