2024-02-25
收工途经皇后大道东,发现一间新开嘅泰式餐厅。环境望落几舒适,决定入去同同事试下🙌🏻/一坐低员工就好热心招呼,推荐咗几款菜式俾我哋。价钱虽然唔算平,但系胜在地点方便,响正胡忠大厦对面,装潢亦有别一般泰式餐厅,沿用原木色设计,小清新文青风格啱晒打卡🌴/试咗几款菜式,最impressive系和牛炒饭,牛肉鲜嫩,炒饭有镬味够香,配埋个青辣椒汁份外惹味❣️🤩🤩其余两款main都唔错,pad thai唔会过湿同甜,味道刚好,而香叶肉碎辣辣地送饭一流。我哋每人嗌咗一个椰青,非常清甜🥥/甜品方面,同事一致认为椰子雪糕有惊喜✨椰味好出,层次感好丰富,除咗有粟米同烟韧啫喱🌽个底重有糯米饭!!捞埋一齐食简直一绝🥹😋另外见到menu有个几得意嘅椰丝七色汤圆就嗌咗,嚟到真系见到七彩缤纷嘅汤圆🌈食落烟韧有啲似小丸子,食到好饱🤣望落好靓好igable,为呢餐饭做一个完美作结。/Overall餐厅环境舒适,坐得舒服。因为新开,暂时未见有得响外卖app叫住,如果有嘅话相信喺附近返工嘅打工仔都有口福😋💕