2022-10-27 37 浏览
上次系附近食完饭,发现咗哩间韩式餐厅,个样系小清新个种感觉,今次就黎试下佢🏃🏻‍♀️☑️泡菜炒五花肉蛋包饭 $98见差唔多枱枱都会叫既蛋包饭🥚上菜既时候店员会好贴心甘问你洗唔洗影左相先,再帮你切开个蛋🤓鸡蛋好滑🥰蛋入面既饭加咗洋葱同红萝卜一齐炒,侧边仲有泡菜炒五花肉,五花肉肥瘦适中,辣度啱啱好🌶️☑️海鲜煎葱饼 $89有别于其他餐厅既煎饼,哩到系三小块甘~海鲜葱饼入面有好多海鲜,蚬肉🐚虾🦐鱿鱼🦑饼皮煎到脆卜卜,配埋佢地个辣椒汁,好惹味。☑️黑炸酱无骨炸鸡半份 $108平时蜜糖炸鸡就食得多,炸酱炸鸡真系第一次试,估唔到又几好食。炸鸡酥脆得黎嫩滑🥰每件炸鸡都蘸满炸酱汁,意想不到既夹😀☑️韩式杂莓牛角包窝夫 $72哩到既窝夫系宜家韩国好hit个种用牛角包整既,外层脆卜卜,配埋充满牛乳味既cream同杂莓,作为一餐既ending简直系perfect😍☑️橙色怪魔沙冰 $52 / 济州绿茶鲜奶 $42沙冰卖相好吸引,有种万圣节既感觉🎃虽然系沙冰,但都唔会话好冻,充满橙香味,唔会好甜。绿茶鲜奶好浓既绿茶味,饮落仲有少少甘味👍🏻
☑️泡菜炒五花肉蛋包饭 $98

☑️海鲜煎葱饼 $89