餐厅: 叁茶陸飯
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2018-10-14 86 浏览
近期台式饮品兴起,接连开完一间又一间,连中染大厦都开左,次次经过都大排长龙,呢日经过见无咩人又有少少肚饿就入去试下。餐厅走小清新风格,主色系我最中意既浅蓝同白色,一入眼感觉好舒服~Lunch set 都系经典既台式饭菜,例如三杯鸡、肉燥饭、香酥鸡排等,五十几至八十几蚊不等,包红茶/绿茶。因为唔算太肚饿既关系,同朋友嗌左个三杯鸡套餐share食,另外嗌左碗糖水同芝士奶盖~上菜速度非常快,落单后十分钟内就上齐哂套餐非常丰富,三杯鸡大大碟之余,旁边仲有三款配菜,包括手拍黄瓜、花生同蔬菜,好好送饭。三杯鸡份量好多,都几厚肉唔会得骨,加左好多姜、九层塔同蒜头,微辣而香口惹味。跟餐既茉莉绿茶加仙草椰果,椰果好有咬口,绿茶唔会太甜。 奶盖较稀薄,有芝士味,但饮唔出有海盐,个茶底反而唔错,四季春入口滑而清香。珍珠有咬口,几好食,芋圆尚算烟韧,但份量唔算好多,大部份都系凉粉。糖水既甜味主要源自红豆同绿豆,温馨提示捞匀会好食啲~

上菜速度非常快,落单后十分钟内就上齐哂

经典三杯鸡饭套餐
彰化茉莉绿茶
跟餐既茉莉绿茶加仙草椰果,椰果好有咬口,绿茶唔会太甜。
海盐芝士奶盖四季春青茶
黑糖芋圆仙草冻1号

糖水既甜味主要源自红豆同绿豆,温馨提示捞匀会好食啲~
2018-10-13