2023-10-12
今日打完风球出街到屯门市中心,这间Terrace in seaside系一间韩式餐厅,有一段时间冇去到食嘢,又见到出咗新嘅款式窝夫🤔就去咗食吓!.Happy Halloween焙茶窝夫 $132今次呢一款焙茶窝夫比起以往有D不同🤔,有麻糬、士多啤梨、蕨饼、忌廉、窝夫,尤其是系以大大块麻糬放系窝夫上面😮,食入口口感软糯沾满焙茶粉好浓郁焙茶味道😚,配埋窝夫食口感特别,窝夫外香脆内松软,.两者口感味道都好夹沾吓软滑D忌廉都好香甜😋!.香橙茴香虾沙律 $86呢一款餐前食茴香沙律都好醒胃😙,有鲜虾、橙、蕃茄、茴香生菜等,望著我觉得都几好🤔,鲜虾味道鲜味肉质爽口😋,加添酱汁酸酸甜甜令到D茴香生菜酸而爽口好开胃,食埋D香橙一块块味道新鲜甜口好好食!.韩式鱼糕饭卷 $78每一次都会食佢饭卷,呢一款鱼糕饭卷都好丰富🤔,有鱼糕、蛋、红萝卜、紫菜及其他配料,食到入口味道多重不同口感都唔错😋几好食,鱼糕味道都几特别!.菠菜鸡肉千层面 $78呢一款千层面望著卖相都睇得吓🤔,整份千层面金黄香口嘅外皮,包裹菠菜、鸡肉其他配料,店员送到上枱散发香喷喷味😚,食到入口多层软绵口感啖啖菠菜、鸡肉肉质腍嫰又有咬口,味道适中都
Happy Halloween焙茶窝夫 $132
香橙茴香虾沙律 $86
韩式鱼糕饭卷 $78
菠菜鸡肉千层面 $78
食到入口多层软绵口感啖啖菠菜、鸡肉肉质腍嫰又有咬口,味道适中都几好食又唔油腻!
红豆抹茶牛乳冰 $52
呢一杯抹茶牛乳冰望著都好靓😍,整杯抹茶上面放咗软绵绵忌廉花,抹茶饮入口带点甘香抹茶味,口感味道奶香滑口味道都几好!
济洲柑橘乳酪 $68
呢一杯柑橘乳酪系店家招牌饮品,今次去到都望见有好几枱客人都有饮这一款🤔,饮到入口味道酸酸甜甜😋,带点甘甜香味对肠胃有益,我都好钟意饮😚!